Млинівський міжрайонний відділ
Завідувач відділу: Перстьонок Наталія Іванівна Адреса: 35100, Рівненська область, смт. Млинів, вул. Рівненська, 4 Телефон: (0259) 6-47-23 Ел. пошта: mlinov.labses@ukr.net
Завідувачі підрозділами:
Посада |
П.І.Б. |
Завідувач відділення організації санітарно-гігієнічних досліджень
|
Кривіцький Анатолій Іванович
|
Завідувач санітарно-гігієнічної лабораторії
|
Гережун Ірина Ананіївна
|
Завідувач мікробіологічної лабораторії
|
Масанова Тамара Ісаківна
|
Завідувач відділення дезінфектології
|
Гуща Володимир Павлович
|
До складу Млинівського міжрайонного відділу входить Радивилівське районне лабораторне відділення Завідувач відділення: Сеньчук Олександр Михайлович Адреса: 35500, Рівненська область, м. Радивилів, вул.. Садова, 1 Ел. пошта: raduvuliv.lab24@meta.ua Телефон: (0233) 4-31-85
Перші архівні записи щодо створення санепідслужби в Млинівському районі датуються 15 січня 1949 року.
Свою роботу санепідстанція розпочала у складній санітарній та епідеміологічній ситуації. Після війни на території району рясно процвітали інфекції, які сьогодні вважаються рідкісними та екзотичними : черевний, висипний та поворотний тифи, дизентерія тощо. Діти вмирали від дифтерії, кашлюку та кору, а після перенесеного поліомієліту на все життя залишалися інвалідами.
Вже з початку 50-х років ХХ століття реєстрація і проведення протиепідемічних заходів в осередках інфекційних захворювань проводяться все більш кваліфіковано і цілеспрямовано. Вдосконалюється лабораторна діагностика інфекційних захворювань.
Для проведення дезінфекції вже використовувалась пересувна пароформалінова дезкамера типу Саксе, яка перевозилась гужовим транспортом.
Сьогодні Млинівський міжрайонний відділ має у своєму складі відділення організації санітарно-гігієнічних досліджень, відділення організації санітарно-епідеміологічних досліджень, які силами санітарно-гігієнічної та мікробіологічної лабораторії проводять інструментальні, хімічні бактеріологічні і паразитологічні дослідження, що можуть небезпечно впливати на стан здоров’я людини у будівлях, спорудах, на територіях, сировині, продукції, об’єктах виробничого середовища, питній воді, грунті, повітрі, біоматеріалі та довкіллі. В тому числі проводяться діагностичні дослідження з визначенням чутливості ідентифікованих мікроорганізмів до дії антимікробних препаратів. Мікробіологічною лабораторією виконуються профілактичні дослідження декретованих контингентів для медоглядів. Також дослідження здійснюються згідно діючого законодавства і санітарних норм для проведення виробничого контролю, атестації робочих місць на підприємствах , організаціях і лікувально – профілактичних установах району. Обслуговування Демидівського району покладено на Млинівський міжрайонний відділ. Радивилівське відділення Млинівського міжрайонного відділу також має у своєму складі лабораторну базу, що складається з санітарно-гігієнічної та бактеріологічної секцій та проводять санітарно-хімічні, санітарно-бактеріологічні дослідження, а також діагностичні дослідження.
Послуги за умовами договору проводяться відповідно до постанови КМУ від 27 серпня 2003 р. N 1351 "Про затвердження тарифів (прейскурантів) на роботи і послуги, що виконуються і надаються за плату установами та закладами державної санітарно-епідеміологічної служби". Відповідно до діапазону лабораторних досліджень у галузі атестації нижче приведений перелік основновних досліджень. Термін виконання досліджень становить від 1 до 4 діб, залежно від виду досліджень, в окремих випадках термін досліджень може подовжуватись.
Позиція
|
Найменування
|
Кількість
|
Ціна без ПДВ
|
Сума з ПДВ, грн.
|
1. Вода (криниця)
|
15.3
|
Нітрати
|
1
|
17.42
|
20.9
|
15.4
|
Нітрити
|
1
|
14.86
|
17,83
|
51.2
|
Амоній
|
1
|
16.92
|
20.3
|
55.2
|
рН
|
1
|
6.28
|
7,54
|
56.3
|
Окиснюваність
|
1
|
14.78
|
17,74
|
56.8
|
Сульфати
|
1
|
29.78
|
35,74
|
59.1
|
Хлориди
|
1
|
12.00
|
14,40
|
55.1
|
Лужність
|
1
|
7.58
|
9,10
|
54.2
|
Жорсткість
|
1
|
12.71
|
15,25
|
|
|
|
|
|
Дослідження питної води з локального водогону (мережа)
2.1
|
ЗМЧ
|
1
|
31.97
|
38.36
|
2.2
|
Загальні колі-форми
|
1
|
31.89
|
38,27
|
2.2
|
E. coli
|
1
|
31.89
|
38.27
|
4.1
|
Ентерококи
|
1
|
37.19
|
44.63
|
51.1
|
Каламутність, забарвленість
|
1
|
10.46
|
12.55
|
65.2
|
Присмак
|
1
|
3.03
|
3.64
|
65.1
|
Запах
|
1
|
3.03
|
364
|
62.7
|
Залізо
|
1
|
20.91
|
25.10
|
Водонапірна вежа
55.2
|
Водневий показник
|
1
|
6.28
|
7,54
|
56.2
|
Сухий залишок
|
1
|
13.54
|
16.25
|
51.2
|
А м і а к
|
1
|
16.92
|
20.3
|
56.3
|
Окислюваність
|
1
|
14.78
|
17.74
|
62.7
|
З а л і з о
|
1
|
20.91
|
25.10
|
Артсвердловина
2.2
|
Визначення колі-індексу води та бактерій групи кишкової палички
|
1
|
31.89
|
38,27
|
2.1
|
ЗМЧ
|
1
|
31.97
|
38,36
|
4.1
|
Визначення ентерококів
|
1
|
37.19
|
44,63
|
4.1
|
Загальні колі-форми
|
1
|
37.19
|
44,63
|
51.1
|
Каламутність, забарвленість
|
1
|
10.46
|
12,55
|
65.2
|
Присмак
|
1
|
3,03
|
3,64
|
65.1
|
Запах
|
1
|
3,03
|
3,64
|
62.7
|
Залізо
|
1
|
20.91
|
25,10
|
55.1
|
Загальна лужність
|
1
|
7,58
|
9,10
|
55.2
|
Водневий показник
|
1
|
6,28
|
7,54
|
54.2
|
Жорсткість
|
1
|
12.71
|
15,25
|
62.9
|
Марганець
|
1
|
31.41
|
37,69
|
62.1
|
Мідь
|
1
|
30,61
|
36,73
|
56.8
|
Сульфати
|
1
|
29,78
|
35,74
|
56.2
|
Сухий залишок
|
1
|
13,54
|
16,25
|
59.1
|
Хлориди
|
1
|
12.00
|
14,40
|
51.2
|
Амоній
|
1
|
16.92
|
20,30
|
15.3
|
Нітрати
|
1
|
17,42
|
20,90
|
15.4
|
Нітрити
|
1
|
14.86
|
17,83
|
56.3
|
Перманганатна окислюваність
|
1
|
14.78
|
17,74
|
54.5
|
Кальцій
|
1
|
14.95
|
17,94
|
62.18
|
Магній
|
1
|
3,25
|
3,90
|
2. Атмосферне повітря в тому числі повітря робочої зони, закритих приміщень
|
157.1
|
П и л
|
1
|
24.40
|
29.28
|
117.1
|
Азоту діоксид
|
1
|
43.68
|
52.42
|
121.6
|
Ангідрид сірчистий
|
1
|
45.44
|
54,53
|
119.2
|
Аміак
|
1
|
41.92
|
50.3
|
173
|
Визначення вмісту хлору фотометричним методом
|
1
|
49.63
|
59.56
|
152.8
|
Визначення вмісту кислоти сірчаної
|
1
|
48.21
|
57.85
|
182.3
|
Визначення вмісту марганцю фотометричним методом
|
1
|
51.07
|
61.28
|
3. Г р у н т
|
369.1
|
Аміак
|
1
|
44.95
|
53.94
|
72.3
|
Хлориди
|
1
|
26.88
|
32.26
|
3.4
|
Нітрати
|
1
|
18.56
|
22.3
|
75
|
Водневий показник
|
1
|
23.60
|
28.32
|
4.Фізичні фактори
227
|
Визначення рівня освітленості
|
1
|
13.62
|
16.34
|
191
|
Визначення показника мікроклімату
|
1
|
17.07
|
20.48
|
217
|
Визначення еквівалентності рівнів звуку( шумове навантаження)
|
1
|
63.43
|
76.12
|
226
|
Визначення швидкості руху повітря, вологості повітря, температури повітря
|
1
|
13.62
|
16,34
|
5. Мікробіологічне дослідження готових страв
|
2.1
|
Визначення загальної кількості мезофільних анаеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів в об'єктах середовища життєдіяльності людини.
|
1
|
31.97
|
38.36
|
4.1.
|
Визначення бактерій родини Еnterobacteriaceae, сальмонел, патогенних вібрионів, ентерококів, золотистого стафілокока, синьогнійної палички, протею і інші.
|
1
|
37,19
|
44.63
|
95,3
|
Визначення ефективності термообробки готових страв
|
1
|
25,54
|
30.64
|
9.
|
Виявлення бактеріального забруднення середовища життєдіяльності людини методом змивів на бактерії групи кишкової палички.
|
1
|
9,98
|
11.98
|
33.3
|
Визначення наявності яєць гельмінтів у піску в пісочницях.
|
1
|
39,50
|
27.4
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6.Інші види мікробіологічних досліджень
16.1
|
Бакт. дослідження на носійство збудників кишкових інфекцій
|
1
|
27.16
|
32.59
|
16.2
|
Бакт. дослідження на носійство патогенного стафілококу
|
1
|
22.63
|
27.16
|
17.0
|
Реакція Vі - гемаглютинації
|
1
|
16.27
|
19.52
|
12.0
|
Дослідж.на дифтерійну паличку, кашлюк, менінгокок
|
1
|
24.86
|
29.83
|
12.0
|
Визначення в біологічному матеріалі збудників інфекційних захворювань ( рани, сеча, харкотиння, навколоплідні води, вуха, очі)
|
1
|
24.86
|
29,83
|
13.0
|
Бактеріологічне дослідження на дисбактеріоз
|
1
|
94.27
|
113,12
|
18.0
|
Визначення чутливості культур мікроорганізмів до антибіотиків
|
1
|
21.73
|
26,07
|
1
|
Бактеріологічний контроль стерильності виробів медичного призначення інструментарію після стерилізації
|
1
|
40.1
|
48.12
|
9
|
Виявлення бакт. забруднення середовища життедіяльності людини методом змивів на золотистий стафілокок
|
1
|
17.07
|
20.48
|
9
|
Виявлення бакт. забруднення середовища життедіяльності людини методом змивів на бактерії групи кишкової палички
|
1
|
9.98
|
11.98
|
39.2
|
Лямблії
|
1
|
17,92
|
21.50
|
38
|
Яйця глистів
|
1
|
10,52
|
12.71
|
39.1
|
Гострики
|
1
|
2.97
|
3.57
|
39.2
|
Криптоспоридії
|
1
|
17.92
|
21.50
|
38
|
Личинки гельмінтів
|
1
|
10.59
|
12.71
|
33.1
|
Садовина, городина
|
1
|
23.16
|
27,79
|
33.2
|
Вода питна
|
1
|
33.58
|
40.30
|
33.3
|
Грунт
|
1
|
39.50
|
47.40
|
Дезінфектологія
1
|
Контроль роботи парового чи повітряного стерилізатора за допомогою бактестів
|
1
|
76, 86
|
92.23
|
2
|
Контроль роботи парового чи повітряного стерилізатора за допомогою хімтестів
|
1
|
21.38
|
25.36
|
3
|
Профілактична дезінфекція поверхні 1 м2
|
1
|
1.13
|
1.36
|
4
|
Дезінфекція води в колодязях
|
1
|
6,22
|
7.46
|
5
|
Визначення масової частки активного хлору в дезрозчинах
|
1
|
21,76
|
26,11
|
243
|
Проведення гігієнічного навчання громадян , професійна діяльність яких пов»язана з небезпечними факторами , обслуговуванням населення . з метою запобігання виникненню захворювань , поширенню масових інфекційних та неінфекційних ( за одну годину)
|
1
|
8,85
|
10,62
|
|
Проведення гігієнічного навчання громадян , професійна діяльність яких пов»язана з небезпечними факторами , обслуговуванням населення . з метою запобігання виникненню захворювань , поширенню масових інфекційних та неінфекційних ( за одного слухача)
|
1
|
2,48
|
2,98
|
Графік роботи : початок роботи – 8.30, закінчення роботи санітарно-гігієнічної, бактеріологічної лабораторій - 16.30, відділення організації лабораторних досліджень – 17.00, обідня перерва – 13.00-13.48. Графік прийому громадян завідувачем Щопонеділка та щосереди з 9.00 по 11.00. Лабораторно-інструментальні та бактеріологічні дослідження проводяться у відповідності з нормативно-технічною документацією, державними стандартами України.
|
|
|