Рівненський центр контролю та профілактики хвороб

20 дітей віком 5-11 років щеплено проти COVID-19 на Рівненщині!

19.01.2023
☝️ Як наголошувалось раніше, у Рівненську область надійшло 600 вакцини Comirnaty від Pfizer-BioNTech для дітей віком від 5 до 11 років.
Станом на 19.01.2023 року в області щеплено 20 дітей, які незважаючи на свій вік уже мають ряд хронічних захворювань та вищий ризик тяжкого перебігу коронавірусної інфекції.
???? Курс щеплення проти COVID-19 допоможе дитячому організму набути імунітет до захворювання.
????В області роблять вакцинацію діткам:
- від 5 до повних 11 років,
- від 12 років до 17 років.
Для цих вікових категорій підібрана вакцина та дозування. Наприклад для щеплення дітей віком від 5-11 років використовують вакцину Comirnaty від Pfizer-BioNTech — одна доза якої містить втричі менше активної речовини, ніж вакцина для людей старших 12 років.
????Щоб отримати щеплення необхідно:
???? Звернутися батькам до сімейного лікаря, педіатра, в найближчий заклад охорони здоров’я або до найближчого пункту щеплення проти COVID - 19.
????При собі мати свідоцтво про народження дитини та посвідчення особи одного із батьків або опікуна. Також для дітей віком 5-11 років обов’язковою є заповнена інформована згода батьків або опікунів — форма №063-2/о. Її нададуть в місці проведення вакцинації.
????‍????‍????Не забуваймо, що діти переважно інфікуються вірусом SARS-CoV-2 від дорослих. Тому й дорослі мають дбати свій імунітет.