Державна установа "Рівненський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України"  

До уваги населення області!

Для більшої зручності мешканців Рівненщини додатково до діючого телефону 63-55-83 встановлений ще один телефон приймальної ДУ “РІВНЕНСЬКИЙ ОЛЦ МОЗ УКРАЇНИ” моб. 068 194 11 92

Результати епідрозслідування спалаху у Сарненському районі.

В Держсанепідслужбу області 19.02.2014 р. надійшло термінове повідомлення про випадки харчової токсикоінфекції. Всього захворіло 8 осіб, з них 4 дітей, 7 хворих госпіталізовано в інфекційне відділення Сарненської ЦРЛ та 1 дитина в інфекційне відділення Острозької ЦРЛ. Стан хворих середньої важкості. Станом на 26.02.2014 р у всіх хворих діагноз – сальмонельоз.

Всі захворілі були на святкуванні дня народження в одному із кафе смт Степань Сарненського району.

При проведенні епідрозслідування спеціалістами Держсанепідслужби області встановлено, що причиною виникнення захворювання було вживання кондитерського виробу (торт), який був придбаний у міні-пекарні «Коровай» (м. Рівне, вул. Київська, 77).

Джерелом інфекції став носій сальмонели, який був виявлений серед працівників міні-пекарні. Забруднення кондитерського виробу виникло внаслідок порушення санітарно-протиепідемічного режиму, технологічного процесу при приготуванні виробів, недотримання правил особистої гігієни працівниками міні-пекарні «Коровай».

Спеціалістами Держсанепідслужби області проведено весь комплекс необхідних протиепідемічних заходів. Проведена заключна дезінфекція. Відсторонено від роботи 7 працівників міні-пекарні. Складено 2 штрафи. Підготовлено припис Головного державного санітарного лікаря м. Рівне про тимчасову заборону виготовлення кремових виробів у міні-пекарні Коровай. Направлений позов до Рівненського окружного адміністративного суду про повне зупинення виготовлення продукції міні-пекарнею «Коровай».

Головне управління Держсанепідслужби нагадує власникам закладів громадського харчування, підприємств, установ, організацій та громадянам, які виробляють, зберігають, транспортують чи реалізують харчові продукти про персональну відповідальність за безпекою харчових продуктів для здоров'я і життя населення та відповідність їх вимогам санітарних норм (стаття 17 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення»).



Події
03-03-2021
Радіаційний фон у лютому 2021 року на території Рівненської області

18-02-2021
Відповіді на питання щодо обстеження на коронавірусну інфекцію

09-10-2020
Про прийом екстренних повідомлень від ЛПЗ Рівненської області

06-09-2020
Про зміни у режимі роботи з замовниками досліджень на COVID-19


Швидкі посилання
Центр громадського здоров'я МОЗ України

Міністерство охорони здоров'я України

Облдержадміністрація