Рівненський центр контролю та профілактики хвороб

Емоційне виснаження

11.04.2023
????Відсутність ініціативи, критичне ставлення до колег, концентрація на неважливих деталях, конфлікти всередині колективу - ці та інші прояви стресу в команді заважають нам у повсякденному житті.
????Це актуальне питання обговорювалося фахівцями в рамках навчального курсу «Міжнародні медико-санітарні правила та глобальна безпека у сфері охорони здоров’я», котрий нещодавно відбувся в Польщі за підтримки проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я».
????Якісна медична допомога обумовлена не лише професійними навичками працівників, але й атмосферою в колективі, що впливає на продуктивність праці. Ми часто помічаємо ознаки фізичного чи емоційного виснаження: втома, тривога, безсоння, підвищена схильність до соматичних захворювань, знецінення власних зусиль та досягнень, високі вимоги до кваліфікації та результатів праці, постійна взаємодія з людьми у стані фізичного та психічного стресу спричиняють вигорання спеціалістів у сфері охорони здоров’я. В умовах стресу виникає "тунельне бачення" — мозок помічає загрозу і концентрується виключно на ній. Людина ніби застряє в тунелі, увага зосереджується на вузькому коридорі можливого виходу з ситуації, а непотрібна інформація ігнорується, це знижує здатність вирішувати проблеми, змушує зосередитися на тому, що ми можемо робити найкраще, але забути про складніші завдання.
Недавнє дослідження клініки Мейо (Mayo Clinic, USA — один із найбільших приватних медичних і дослідницьких центрів світу) оцінило втрату продуктивності внаслідок вигорання лікаря, як еквівалент ліквідації семи випускних класів у медичних школах. Останніми роками спостерігається зменшення особистої взаємодії між лікарями, адже чимало часу ми працюємо з документацією. Тривала робота в умовах пандемії COVID-19, постійне використання електронного документообігу та внесення даних до медичних систем, відсутність простору для медичних працівників (наприклад, кімнати відпочинку, їдальні) призводить до появи культури ізоляції та недовіри в медичних організаціях.
✅Враховуючи все вищесказане, рекомендуємо:
✔ підтримувати атмосферу взаємопідтримки, солідарності й поваги в колективі;
✔ ділитися своїми переживаннями та методами подолання стресу з колегами, які разом із вами перебувають в однаковій ситуації;
✔ залучати персонал до спільного прийняття рішень та обговорення всіх проблем, які турбують.
???? В Україні навіть є приміщення для зняття стресу — кімнати гніву, де передбачені повна звукоізоляція та цілий набір речей, які можна розбити вщент.
????Знайдіть свій спосіб вивільнення негативних емоцій, вчасно лягайте спати, регулярно харчуйтеся, встановіть баланс між роботою та особистим життям, аби попіклуватися про свій психоемоційний стан.