
Природа мудро все поділила. Плоди, листя, квіти та коріння мають свої особливі властивості. І начебто цибуля зелена і ріпчаста це частини однієї рослини, але кожна з них потребує окремої уваги.

Отже, зелена цибуля перевершує ріпчасту за вмістом вітамінів А, К, С, заліза, кальцію та харчових волокон. Тому обов'язково потрібно включати її в раціон нарівні з ріпчастою цибулею, яка містить вітаміни групи В, фолієву кислоту і флавоноїди. Гостро-пряний смак зеленого пір'я стимулює апетит. Можна використовувати цибульну зелень як антибактеріальний засіб.

Зелена цибуля сприяє зміцненню імунітету, підтримує життєвий тонус, прискорює метаболізм, поліпшує травлення, корисна для функціонування серцево-судинної системи. На день достатньо вживати близько 50 грамів свіжої зелені цибулі.

Але існують деякі обмеження для даного продукту, навіть враховуючи його численні корисні властивості. Щоб зелена цибуля не зашкодила здоров’ю, потрібно вживати овоч в обмежених кількостях у наступних випадках: при хронічному гастриті, захворюваннях печінки, бактеріальних хворобах травної системи, виразковій хворобі шлунка, дванадцятипалої кишки; гіпертонічних кризах, бронхіальній астмі, при наявності алергічних реакцій.