



При вживанні такого важливого продукту як сіль важливо дотримувати баланс, оскільки відхилення як в той, так і в інший бік може призвести до певних збоїв у роботі організму. Дослідження показують, що норма для здорових дорослих становить не більше 5 г хлористого натрію на день, включно з сіллю яка міститься в їжі. Надлишок солі в раціоні підвищує ризик виникнення інсульту та інших серцево-судинних захворювань та передчасної смерті через них.
Тому тривале споживання солоної їжі істотно збільшує ризик виникнення небезпечних захворювань серця та судин, діабету і раку. Водночас, дієти з низьким вмістом солі можуть підвищувати ризик загального зневоднення.

В ході багатьох експериментів було доведено, що сіль може бути фактором , який сприяє збільшенню тиску. Але до даної проблеми може привести і її брак.

Насправді, винуватцем відкладення солей здебільшого є кальцій, а не хлористий натрій. Він накопичується у суглобах, його солі утворюють камені в жовчному міхурі та нирках.

Йодована сіль- це дієвий та ефективний інструмент профілактики дефіциту йоду. Отримати передозування йоду через сіль неможливо, бо його в йодованій солі дуже мало.

