Для проведення дезінфекції використовують дезінфекційні засоби дозволені в Україні, що забезпечують ефективне знезараження щодо вірусних інфекції : Бланідас Актив, Бланідас 300, Лізоформін, Медикарін , Хлорантоїн, Гуасепт, Гігасепт та багато інших хлорвмісних та на основі спиртових сполук засобів.
Дезінфекція проводиться на підприємствах громадського харчування , підприємствах продовольчої торгівлі, навчально-виховних та учбових закладах.
Дезінфекції підлягають приміщення , торгівельне обладнання , сховища для продуктів, меблі, тара, інвентар методом зрошення; попереднє миття з миючими засобами, а також виробничі приміщення. Також технологічне обладнання - лотки, ножі, розробні дошки, ваги тощо.
Ручки дверні, крани, кнопки, прибиральний інвентар протираємо деззасобами.
Витрата дезрозчину становить 150-300 мл на 1 кв.м.
Користуватися згідно інструкції по кожному конкретному деззасобу.
Після експозиції поверхні, які безпосередньо контактують з харчовими продуктами, двічі протирають серветками, рясно змоченими питною водою. Змивання робочих розчинів з поверхонь, які не контактують з харчовими продуктами (підлога, стіни, двері, стільці тощо) не потрібно.
Туалети по мірі необхідності і після закінчення роботи підприємства ретельно очищують, промивають та дезінфікують методом зрошення, під час кожного прибирання туалетів протирають окремою серветкою, змоченою в розчині засобу вентелі кранів, ручки дверей, кнопки зливу і інші поверхні, яких торкаются руки людини при відвідуванні туалету.