Нормативні документи
Перелік чинних законодавчих та нормативних документів з санітарно-епідеміологічних питань
Наказ "Про проведення оцінки корупційних ризиків"
Закони України
Про регулювання містобудівної діяльності
Про безпечність та якість харчових продуктів
Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності
Про захист населення від інфекційних хвороб
Про боротьбу із захворюванням на туберкульоз
Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності
Про питну воду та питне водопостачання
Про відходи
Постанови Кабінету Міністрів України
Про затвердження Порядку проведення державного соціально-гігієнічного моніторингу від 22.02.2006 № 182
Про затвердження Порядку видачі експлуатаційного дозволу для потужностей (об`єктів) з виробництва, переробки або реалізації харчових продуктів від 12.05.2007 № 712
Про затвердження Порядку видачі санітарних сертифікатів на вантажі з харчовими продуктами, призначеними для експорту від 19.05.2008 № 11
Про порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів від 08.10.2008 № 923
Про затвердження Порядку відшкодування суб'єктом господарювання витрат, пов'язаних з проведенням експертизи (випробування) зразків продукції від 31 жовтня 2007 р. N 1279
Про затвердження Порядку відбору зразків продукції для визначення її якісних показників та форми акта відбору зразків продукції від 31 жовтня 2007 р. N 1280
Про внесення змін до Положення про державну санітарно-епідеміологічну службу України від 24 вересня 2004 р. N 1273
Накази Міністерства охорони здоров’я
Про затвердження Національного плану із здійснення державного контролю (нагляду) за безпечністю та якістю харчових продуктів на 2012 – 2017 роки від 30.12.2011 № 49-од/158 (спільний наказ Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України та Державної санітарно-епідеміологічної служби України)
Про вдосконалення системи санітарно-гігієнічного навчання від 21.10.2009 N 755
Про затвердження Порядку ведення реєстру поужностей (об`єктів)та їх операторів від 24.01.2008 N 25
Про затвердження Тимчасового порядку проведення державної санітарно-гігієнічної експертизи від 09.10.2000 N 247
Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах від 01.06.2005 N 242/329
Державні санітарні правила та норми
Державні санітарні правила планування та забудови населенних пунктів від 19.06.1996 №173
Влаштування і обладнання кабінетів комп'ютерної техніки в навчальних закладах та режим праці учнів на персональних комп'ютерах
Вода питна. Гігієнічні вимоги до якості води централізованого господарсько-питного водопостачання
Гігієнічні вимоги до влаштування та експлуатації рентгенівських кабінетів і проведення рентгенологічних процедур
Гігієнічні вимоги до друкованої продукції для дітей
Основні санітарні правила забезпечення радіаційної безпеки України
Про затвердження Державних санітарних норм та правил при роботі з джерелами електромагнітних полів
Санитарные правила для предприятий общественного питания, включая кондитерские цехи и предприятия, вырабатывающие мягкое мороженое
Про затвердження Державних санітарних правил для ковальсько-пресових цехів
Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу
Державні санітарні правила для молокопереробних підприємств
Державні санітарні правила та норми для перукарень різних типів
Санитарные правила для предприятий продовольственной торговли
Про затвердження Державних санітарних норм і правил для підприємств, що виробляють солод, пиво та безалкогольні напої
Державні санітарні правила і норми безпеки іграшок та ігор для здоров'я дітей
Державні санітарні правила охорони атмосферного повітря населених місць (від забруднення хімічними та біологічними речовинами)
Папір і картон на основі макулатури, призначені для пакування сухих харчових продуктів. Гігієнічні вимоги, критерії оцінки якості і безпечності, методи визначення
Про внесення змін до Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів, затверджених наказом МОЗ від 19.06.96 N 173
Транспортування продовольчої продукції залізничним, повітряним та водним транспортом
Улаштування, утримання і організація режиму діяльності дитячих оздоровчих закладів