Рівненський центр контролю та профілактики хвороб

Нормативна база

Нормативні документи

Перелік чинних законодавчих та нормативних документів з санітарно-епідеміологічних питань

Наказ "Про проведення оцінки корупційних ризиків"

Закони України

Про регулювання містобудівної діяльності

Про безпечність та якість харчових продуктів

Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності

Про захист населення від інфекційних хвороб

Про боротьбу із захворюванням на туберкульоз

Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності

Про вилучення з обігу, переробку, утилізацію, знищення або подальше використання неякісної та небезпечної продукції

Про питну воду та питне водопостачання

Про відходи

Постанови Кабінету Міністрів України

Про затвердження Порядку проведення державного соціально-гігієнічного моніторингу від 22.02.2006 № 182  

Про затвердження Порядку видачі експлуатаційного дозволу для потужностей (об`єктів) з виробництва, переробки або реалізації харчових продуктів від 12.05.2007 № 712

Про затвердження Порядку видачі санітарних сертифікатів на вантажі з харчовими продуктами, призначеними для експорту від 19.05.2008 № 11

Про порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів від 08.10.2008 № 923

Про затвердження Порядку відшкодування суб'єктом господарювання витрат, пов'язаних з проведенням експертизи (випробування) зразків продукції від 31 жовтня 2007 р. N 1279

Про затвердження Порядку відбору зразків  продукції для визначення її якісних показників та форми акта відбору зразків продукції від 31 жовтня 2007 р. N 1280

Про внесення змін до Положення про державну санітарно-епідеміологічну службу України від 24 вересня 2004 р. N 1273

Накази Міністерства охорони здоров’я

Про затвердження Національного плану із здійснення державного контролю (нагляду) за безпечністю та якістю харчових продуктів на 2012 – 2017 роки від 30.12.2011 № 49-од/158 (спільний наказ Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України та Державної санітарно-епідеміологічної служби України)  

Про вдосконалення системи санітарно-гігієнічного навчання від 21.10.2009 N 755

Про затвердження Порядку ведення реєстру поужностей (об`єктів)та їх операторів від 24.01.2008 N 25

Про затвердження Тимчасового порядку проведення державної санітарно-гігієнічної експертизи від 09.10.2000 N 247

Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах від 01.06.2005  N 242/329

Державні санітарні правила та норми

Державні санітарні правила планування та забудови населенних пунктів від 19.06.1996 №173

Влаштування і обладнання кабінетів комп'ютерної техніки в навчальних закладах та режим праці учнів на персональних комп'ютерах

Вода питна.  Гігієнічні вимоги до якості води централізованого господарсько-питного водопостачання

Гігієнічні вимоги до влаштування та експлуатації рентгенівських кабінетів і проведення рентгенологічних процедур

Гігієнічні вимоги до друкованої продукції для дітей

Основні санітарні правила забезпечення радіаційної безпеки України

Про затвердження Державних санітарних норм та правил при роботі з джерелами електромагнітних полів

Санитарные правила для предприятий общественного питания, включая кондитерские цехи и  предприятия,  вырабатывающие мягкое мороженое

Про затвердження Державних санітарних правил для ковальсько-пресових цехів

Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу

Державні санітарні правила для молокопереробних підприємств

Державні санітарні правила та норми для перукарень різних типів

Санитарные правила для предприятий продовольственной торговли

Про затвердження Державних санітарних норм і правил для підприємств, що виробляють солод, пиво та безалкогольні напої

Державні санітарні правила і норми безпеки іграшок та ігор для здоров'я дітей

Державні санітарні правила охорони атмосферного повітря населених місць (від забруднення хімічними та біологічними речовинами)

Папір і картон на основі макулатури, призначені для пакування сухих харчових продуктів. Гігієнічні вимоги, критерії оцінки якості і безпечності, методи визначення

Про внесення змін до Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів, затверджених наказом МОЗ від 19.06.96 N 173

Транспортування продовольчої продукції залізничним, повітряним та водним транспортом

Улаштування, утримання і організація режиму діяльності дитячих оздоровчих закладів