В.о. завідувача лабораторії: Подвишенна Ірина Григорівна
Тел. 067 548 20 29
Ел. пошта: rivnebaklab@ukr.net
Бактеріологічна лабораторія є потужним структурним підрозділом відділу досліджень біологічних факторів державної установи «Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України». Діяльність у сфері медичної практики ліцензована МОЗ України, атестована головною організацією метрологічної служби ДЗ «УЦКМЗ МОЗ України» на проведення вимірювання у сфері поширення державного метрологічного нагляду. Підтвердила свою компетентність у проведенні випробовувань відповідно до вимог ДСТУ 1S0/IEC 17025:2006.
Дослідження біологічного матеріалу на етапах діагностичного пошуку та об'єктів середовища життєдіяльності людини з метою підтвердження їх якості та безпечності проводиться висококваліфікованими кадрами, які використовують як класичні методи бактеріології, так і сучасні стандартизовані технології, що дозволяє скоротити терміни проведення досліджень та забезпечити максимальну достовірність результатів.
Головна стратегія діяльності лабораторії — дотримання сталої професійної практики, підтримання високої якості досліджень. Лабораторія систематично здійснює заходи з внутрішньолабораторного контролю якості бактеріологічних досліджень, підтверджує їх точність шляхом участі у програмах міжлабораторних порівняльних випробувань, у тому числі у раундах “ПРОФ-ТЕСТ”, що проводяться АТЗТ “Незалежний аналітичний центр”.
Кадрова політика спрямовує персонал на командну роботу та безперервне вдосконалення організації роботи та навчання, враховує інтелектуальний потенціал та компетентність кожного фахівця.
Наши прагнення - постійне удосконалення та розвиток задля надання паціентам та споживачам якісних лабораторних послуг, на рівні сучасних світових технологій.
Завжди готові надати інформацію лікарям, медичному персоналу про вимоги щодо організації преаналітичного етапу та допомогу при інтерпритації результатів досліджень.
Лабораторні дослідження, що виконуються.
Код прейску ранту | Назва величин, що вимірюються | Назва та опис об'єктів вимірювання | Метод вимірювань, досліджень | Тривалість дослідження (год.) |
---|---|---|---|---|
2 п.1 | Загальне мікробне число, кількість мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів, кількість мезофільних аеробних мікроорганізмів, (число бактерій в 1 см3/г) | Вода питна водопровідна, з пунктів розливу та бюветів, з колодязів та каптажів джерел, фасована | Мікробіологічний | 24-48 год |
Вода плавальних басейнів | Мікробіологічний | 24 год | ||
Вода відкритих водоймищ | Мікробіологічний | 24-48 год | ||
Вода джерел централізованого водопостачання | Мікробіологічний | 24-48 год | ||
Води мінеральні питні, лікувальні та лікувально-столові | Мікробіологічний | 24 год | ||
Напої безалкогольні, розчинні та нерозчинні на основі рослинної сировини, концентрати напоїв, соки, сиропи, пиво, квас, порошкоподібні шипучі напої, напої на настоях та есенціях | Мікробіологічний | 72 год | ||
Харчові продукти та продовольча сировина | Мікробіологічний | 72 год | ||
Папір і картон на основі макулатури, призначені для пакування сухих харчових продуктів | Мікробіологічний | 72 год | ||
Біологічно-активні добавки, фіточаї | Мікробіологічний | 72 год | ||
8.п.2 | Кількість мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів (число бактерій в 1 см/г) | Парфюмерно-косметичні вироби | Мікробіологічний | 72 год |
Аптечні форми, лікарські засоби | Мікробіологічний | 72 год | ||
9 п.1 | Загальне мікробне число (число бактерій в 1 см3/г) | Змиви з об'єктів середовища життєдіяльності людини | Мікробіологічний | 24 год |
п.10 | Загальне мікробне число (число бактерій в 1 см3/г) | Повітря закритих приміщень | Мікробіологічний | 24 год |
2 п.2 | Бактерії групи кишкової палички (коліформи), індекс БГКП | Вода питна водопровідна, з пунктів розливу та бюветів, з колодязів та каптажів джерел, фасована | Мікробіологічний | 24-48 год |
Вода плавальних басейнів | Мікробіологічний | 24-48 год | ||
Вода джерел централізованого водопостачання | Мікробіологічний | 24-48 год | ||
Води мінеральні питні, лікувальні та лікувально-столові | Мікробіологічний | 24-48 год | ||
Напої безалкогольні, розчинні та нерозчинні на основі рослинної сировини, концентрати напоїв, соки, сиропи, пиво, квас, порошкоподібні шипучі напої, напої на настоях та есенціях | Мікробіологічний | 48-72 год | ||
Харчові продукти та продовольча сировина | Мікробіологічний | 48-72 год | ||
Папір і картон на основі макулатури, призначені для пакування сухих харчових продуктів | Мікробіологічний | 72 год | ||
Біологічно-активні добавки, фіточаї | Мікробіологічний | 72 год | ||
8 п.2 | Бактерії групи кишкової палички (коліформи), індекс БГКП | Аптечні форми, лікарські засоби | Мікробіологічний | 48-72 год |
9 п.2 | Бактерії групи кишкової палички | Змиви з об'єктів середовища життєдіяльності людини | Мікробіологічний | 24-48 год |
4 п.1-1 | Термотолерантні кишкові бактерії (Escherichia coli) | Вода питна водопровідна, з пунктів розливу та бюветів, з колодязів та каптажів джерел, фасована | Мікробіологічний | 24-72 год |
Вода відкритих водоймищ | Мікробіологічний | 24-72 год | ||
Харчові продукти та продовольча сировина | Мікробіологічний | 48-72 год | ||
Біологічно-активні добавки | Мікробіологічний | 48-72 год | ||
8 п.2 | Термотолерантні кишкові бактерії (Escherichia coli) | Парфюмерно-косметичні вироби | Мікробіологічний | 48-72 год |
Аптечні форми, лікарські засоби | Мікробіологічний | 48-72 год | ||
2 п.2 | Лактозопозитивна кишкова паличка (ЛКП), індекс ЛКП | Вода відкритих водоймищ, стічна (зливова) | Мікробіологічний | 48-72 год |
Грунт | Мікробіологічний | 48-72 год | ||
9 п. 2 | Лактозопозитивна кишкова паличка (ЛКП) | Змиви з об'єктів середовища життєдіяльності людини | Мікробіологічний | 24-72 год |
4 п. 1-1 | Бактерії родини Enterobacteriaceae | Харчові продукти та продовольча сировина | Мікробіологічний | 48-72 год |
8 п.2 | Бактерії родини Enterobacteriaceae | Парфюмерно-косметичні вироби | Мікробіологічний | 48-72 год |
9 п.5 | Бактерії родини Enterobacteriaceae | Змиви з об”єктів середовища життєдіяльності людини | Мікробіологічний | 48-96 год |
4 п.1-1 | Коліфаги | Вода питна водопровідна, з пунктів розливу та бюветів, з колодязів та каптажів джерел, фасована | Мікробіологічний | 24-48 год |
Вода відкритих водоймищ | Мікробіологічний | 24 год | ||
Вода стічна (зливова) | Мікробіологічний | 24 год | ||
Змиви з об'єктів середовища життєдіяльності людини | Мікробіологічний | 24 год | ||
4 п 1-4 | Ентерококи | Вода питна водопровідна, з пунктів розливу та бюветів, з колодязів та каптажів джерел, фасована | Мікробіологічний | 24-48 год |
Вода плавальних басейнів | Мікробіологічний | 24-78 год | ||
Вода відкритих водоймищ | Мікробіологічний | 24-48 год | ||
Харчові продукти при харчових отруєннях | Мікробіологічний | 24-48 год | ||
Грунт | Мікробіологічний | 24-48 год | ||
14 п. 2 | Ентерококи | Зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал | Мікробіологічний | 24-48 год |
14 п. 2 | Стрептококи | Зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал | Мікробіологічний | 24-48 год |
4 п.2 | Пліснява та дріжді, дріжджоподібні гриби роду Candida | Напої безалкогольні, розчинні та нерозчинні на основі рослинної сировини, концентрати напоїв, соки, сиропи, пиво, квас, порошкоподібні шипучі напої, напої на настоях та есенціях | Мікробіологічний | 96 год |
Харчові продукти та продовольча сировина | Мікробіологічний | 96 год | ||
Біологічно-активні добавки, фіточаї | Мікробіологічний | 96 год | ||
9 п.3 | Пліснява та дріжді, дріжджоподібні гриби роду Candida | Змиви з об'єктів середовища життєдіяльності людини | Мікробіологічний | 96 год |
п. 10 | Пліснява та дріжді, дріжджоподібні гриби роду Candida | Повітря закритих приміщень | Мікробіологічний | 72 год |
14 п.8 | Дріжджоподібні гриби роду Candida | Зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал | Мікробіологічний | 120 год |
8 п.2 | Пліснява та дріжді, дріжджоподібні гриби роду Candida | Парфюмерно-косметичні вироби | Мікробіологічний | 96 год |
Аптечні форми, лікарські засоби | Мікробіологічний | 96 год | ||
4 п.1-7 | Бактерії роду Proteus | Харчові продукти та продовольча сировина | Мікробіологічний | 96 год |
8 п. 2 | Бактерії роду Proteus | Аптечні форми, лікарські засоби | Мікробіологічний | 48-72 год |
14 п.6 | Бактерії роду Proteus | Зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал | Мікробіологічний | 72-120 год |
8 п.2 | Мікроорганізми роду Staphylococcus, в тому числі aureus | Парфюмерно-косметичні вироби | Мікробіологічний | 72 год |
Аптечні форми, лікарські засоби | Мікробіологічний | 72 год | ||
9 п.4 | Мікроорганізми роду Staphylococcus, в тому числі aureus | Змиви з об'єктів середовища життєдіяльності людини | Мікробіологічний | 72 год |
п.10 | Мікроорганізми роду Staphylococcus, в тому числі aureus | Повітря закритих приміщень | Мікробіологічний | 48 год |
16 п.2 | Мікроорганізми роду Staphylococcus, в тому числі aureus | Слиз із зіву | Мікробіологічний | 24-48 год |
Слиз із носу | Мікробіологічний | 24-48 год | ||
14 п. 1 | Мікроорганізми роду Staphylococcus, в тому числі aureus | Зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал | Мікробіологічний | 24-48 год |
4 п.1-6 | Псевдомонади в тому числі Pseudomonas aeruginosa | Води мінеральні питні, лікувальні та лікувально-столові | Мікробіологічний | 48-72 год |
8 п.2 | Псевдомонади в тому числі Pseudomonas aeruginosa | Парфюмерно-косметичні вироби | Мікробіологічний | 48-72 год |
Аптечні форми, лікарські засоби | Мікробіологічний | 48-72 год | ||
4 п.1-6 | Псевдомонади в тому числі Pseudomonas aeruginosa | Біологічно-активні добавки | Мікробіологічний | 48-72 год |
14 п.7 | Псевдомонади в тому числі Pseudomonas aeruginosa | Зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал | Мікробіологічний | 24-72 год |
2 п.2 | Молочно-кислі бактерії | Напої безалкогольні | Мікробіологічний | 72 год |
Кисломолочні продукти | Мікробіологічний | 72 год | ||
2 п.5 | Бактерії ацидофільної палички | Кисломолочні продукти | Мікробіологічний | 72 год |
3 | Склад мікрофлори | Кисломолочні продукти | Мікробіологічний | 1 год |
4 п.1 | Парагемолітичні вібріони | Риба, рибопродукти | Мікробіологічний | 24-72 год |
Риба, рибопродукти при харчових токсикоінфекціях | Мікробіологічний | 24-72 год | ||
2 п.1 | Желатинорозріджуючі бактерії | Харчові продукти та продовольча сировина | Мікробіологічний | 48 год |
4 п.1-9 | Спороутворюючі мезофільні аеробні бактеріі (Bacillus cereus та інші мікроорганізми роду Bacillus) | Харчові продукти та продовольча сировина | Мікробіологічний | 48-96 год |
Біологічно-активні добавки, фіточаї | Мікробіологічний | 48-96 год | ||
4 п.1-8 | Спороутворюючі мезофільні анаеробні бактерії (Clostridium perfringens) | Вода | Мікробіологічний | 48-72 год |
Харчові продукти та продовольча сировина | Мікробіологічний | 48-72 год | ||
Грунт | Мікробіологічний | 48-72 год | ||
4 п. 1-8 | Сульфітредукуючі клостридії | Харчові продукти та продовольча сировина | Мікробіологічний | 24-72 год |
Вода питна (на виході зі станції підготування питної води) | Мікробіологічний | 24-72 год | ||
4 п. 1 п.15 | Clostridium botulinum | Харчові продукти та продовольча сировина | Мікробіологічний | До 14 діб |
Зразки клінічного матеріалу | Мікробіологічний | До 5 діб | ||
п. 5 | Промислова стерильність | Консерви | Мікробіологічний | Від 9 до 12 діб |
п. 6 | Виявлення причин псування консервів | Консерви | Мікробіологічний | 72-96 год |
п. 7 | Збудники картопляної хвороби хліба | Борошно (титр) Хліб | Мікробіологічний | 24-72 год |
п.1 | Стерильність | Вироби медичного призначення | Мікробіологічний | 14 діб |
п.256 | Біологічні тест-об'єкти | Парові та повітряні стерилізатори | Мікробіологічний | 48 год |
п.10 | Гемолітична кокова мікрофлора | Повітря перукарень | Мікробіологічний | 24 год |
2 п.3 | Антибіотики (залишкова кількість) | Харчові продукти та продовольча сировина | Мікробіологічний | 24-72 год |
п.6 | Інгібуючі речовини | Молоко | Мікробіологічний | 24 год |
4 п.1-2 | Патогенні ентеробактерії в тому числі бактерії роду Salmonella | Вода | Мікробіологічний | 72-120 год |
Води мінеральні питні, лікувальні та лікувально-столові | Мікробіологічний | 72-120 год | ||
Харчові продукти та продовольча сировина | Мікробіологічний | 72-120 год | ||
Біологічно-активні добавки, фіточаї | Мікробіологічний | 72-120 год | ||
Папір і картон на основі макулатури, призначені для пакування сухих харчових продуктів | Мікробіологічний | 72-120 год | ||
9 п.5 | Патогенні ентеробактерії в тому числі бактерії роду Salmonella | Змиви з об'єктів середовища життєдіяльності людини | Мікробіологічний | 72-120 год |
4 п. 1-2 | Патогенні ентеробактерії в тому числі бактерії роду Salmonella | Грунт | Мікробіологічний | 72-120 год |
14 п.6 | Патогенні ентеробактерії в тому числі бактерії роду Salmonella | Зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал | Мікробіологічний | 72-120 год |
4 п. 1-13 | Мікроорганізми роду Listeria, в тому числі Listeria monocytogenes | Харчові продукти та продовольча сировина | Мікробіологічний | Від 4 до 10 діб |
14 п.4 | Мікроби роду Corynebacterium | Слиз із зіву і носу, зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал | Мікробіологічний | 48-96 год |
14 п.5 | Мікроби роду Bordetella | Слиз із верхніх дихальних шляхів | Мікробіологічний | 48-72 год |
124 п.3 | Мікроби роду Neisseria, Streptococcus, Haemophilus, та інші збудники бактеріальних менінгітів | Кров, спиномозкова рідина, носоглотковий слиз, ексудат з петехій, секційний матеріал | Мікробіологічний | 48-168 год |
14 п.7 | Неферментуючі грамнегативні бактерії, в тому числі Псевдомонади | Зразки клінічного матеріалу | Мікробіологічний | 24-72 год |
п.17 | Специфічні антитіла до збудників інфекційних хвороб | Сироватка крові | Мікробіологічний | 24-48 год |
п.18 | Чутливість до антибіотиків (12 дисків) | Культури мікроорганізмів | Мікробіологічний | 24 год |
25 п.1 25 п.2 |
Швидкість росту,чутливість, специфічність, інгібіція, диференційні властивості, діаметри зон затримки росту | Поживні середовища,сироватки, тест-системи,плазма кроляча, диски з антибіотиками | Мікробіологічний | 24-48 год |
8 п.2 | Мікробна контамінація дезінфектантів, антисептиків, рідкого мила | Дезінфекційні засоби, антисептики, рідке мило | Мікробіологічний | 72-96 год |
п.255 | Визначення чутливості мікрорганізмів до дезінфекційних засобів або антисептиків | Виділені культури | Мікробіологічний | 48-72 год |
п.13 | Бактеріологічні дослідження на дисбактеріоз | Випорожненння | Мікробіологічний | 120 год |
п.16-1 | Профілактичне дослідження на носійство збудників кишкових інфекцій | Випорожненння | Мікробіологічний | 72-120 год |
п.16-2 | Профілактичне дослідження на носійство золотистого стафілокока | Слиз з ротоглотки та носу | Мікробіологічний | 48-72 год |
Бактеріологічні дослідження
Код прейску ранту | Назва величин, що вимірюються | Назва та опис об”єктів вимірювання | Метод вимірювань, досліджень | Тривалість дослідження (год.) |
---|---|---|---|---|
2 п.1 | Загальне мікробне число, кількість мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів,кількість мезофільних аеробних мікроорганізмів, (число бактерій в 1 см3/г) | Вода питна водопровідна, з пунктів розливу та бюветів, з колодязів та каптажів джерел, фасована | Мікробіологічний | 24-48 год |
Вода плавальних басейнів | Мікробіологічний | 24 год | ||
Вода відкритих водоймищ | Мікробіологічний | 24-48 год | ||
Вода джерел централізованого водопостачання | Мікробіологічний | 24-48 год | ||
Води мінеральні питні, лікувальні та лікувально-столові | Мікробіологічний | 24 год | ||
Напої безалкогольні, розчинні та нерозчинні на основі рослинної сировини, концентрати напоїв, соки, сиропи, пиво, квас, порошкоподібні шипучі напої, напої на настоях та есенціях | Мікробіологічний | 72 год | ||
Харчові продукти та продовольча сировина | Мікробіологічний | 72 год | ||
Папір і картон на основі макулатури, призначені для пакування сухих харчових продуктів | Мікробіологічний | 72 год | ||
Біологічно-активні добавки, фіточаї | Мікробіологічний | 72 год | ||
8.п.2 | Кількість мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів (число бактерій в 1 см3/г) | Парфюмерно-косметичні вироби | Мікробіологічний | 72 год |
Аптечні форми, лікарські засоби | Мікробіологічний | 72 год | ||
9 п.1 | Загальне мікробне число (число бактерій в 1 см3/г) | Змиви з об'єктів середовища життєдіяльності людини | Мікробіологічний | 24 год |
п.10 | Загальне мікробне число (число бактерій в 1 см3/г) | Повітря закритих приміщень | Мікробіологічний | 24 год |
2 п.2 | Бактерії групи кишкової палички (коліформи), індекс БГКП | Вода питна водопровідна, з пунктів розливу та бюветів, з колодязів та каптажів джерел, фасована | Мікробіологічний | 24-48 год |
Вода плавальних басейнів | Мікробіологічний | 24-48 год | ||
Вода джерел централізованого водопостачання | Мікробіологічний | 24-48 год | ||
Води мінеральні питні, лікувальні та лікувально-столові | Мікробіологічний | 24-48 год | ||
Напої безалкогольні, розчинні та нерозчинні на основі рослинної сировини, концентрати напоїв, соки, сиропи, пиво, квас, порошкоподібні шипучі напої, напої на настоях та есенціях | Мікробіологічний | 48-72 год | ||
Харчові продукти та продовольча сировина | Мікробіологічний | 48-72 год | ||
Папір і картон на основі макулатури, призначені для пакування сухих харчових продуктів | Мікробіологічний | 72 год | ||
Біологічно-активні добавки, фіточаї | Мікробіологічний | 72 год | ||
8 п.2 | Бактерії групи кишкової палички (коліформи), індекс БГКП | Аптечні форми, лікарські засоби | Мікробіологічний | 48-72 год |
9 п.2 | Бактерії групи кишкової палички | Змиви з об'єктів середовища життєдіяльності людини | Мікробіологічний | 24-48 год |
4 п.1-1 | Термотолерантні кишкові бактерії (Escherichia coli) | Вода питна водопровідна, з пунктів розливу та бюветів, з колодязів та каптажів джерел, фасована | Мікробіологічний | 24-72 год |
Вода відкритих водоймищ | Мікробіологічний | 24-72 год | ||
Харчові продукти та продовольча сировина | Мікробіологічний | 48-72 год | ||
Біологічно-активні добавки | Мікробіологічний | 48-72 год | ||
8 п.2 | Термотолерантні кишкові бактерії (Escherichia coli) | Парфюмерно-косметичні вироби | Мікробіологічний | 48-72 год |
Аптечні форми, лікарські засоби | Мікробіологічний | 48-72 год | ||
2 п.2 | Лактозопозитивна кишкова паличка (ЛКП), індекс ЛКП | Вода відкритих водоймищ, стічна (зливова) | Мікробіологічний | 48-72 год |
Грунт | Мікробіологічний | 48-72 год | ||
9 п. 2 | Лактозопозитивна кишкова паличка (ЛКП) | Змиви з об'єктів середовища життєдіяльності людини | Мікробіологічний | 24-72 год |
4 п. 1-1 | Бактерії родини Enterobacteriaceae | Харчові продукти та продовольча сировина | Мікробіологічний | 48-72 год |
8 п.2 | Бактерії родини Enterobacteriaceae | Парфюмерно-косметичні вироби | Мікробіологічний | 48-72 год |
9 п.5 | Бактерії родини Enterobacteriaceae | Змиви з об”єктів середовища життєдіяльності людини | Мікробіологічний | 48-96 год |
4 п.1-1 | Коліфаги | Вода питна водопровідна, з пунктів розливу та бюветів, з колодязів та каптажів джерел, фасована | Мікробіологічний | 24-48 год |
Вода відкритих водоймищ | Мікробіологічний | 24 год | ||
Вода стічна (зливова) | Мікробіологічний | 24 год | ||
Змиви з об'єктів середовища життєдіяльності людини | Мікробіологічний | 24 год | ||
4 п 1-4 | Ентерококи | Вода питна водопровідна, з пунктів розливу та бюветів, з колодязів та каптажів джерел, фасована | Мікробіологічний | 24-48 год |
Вода плавальних басейнів | Мікробіологічний | 24-78 год | ||
Вода відкритих водоймищ | Мікробіологічний | 24-48 год | ||
Харчові продукти при харчових отруєннях | Мікробіологічний | 24-48 год | ||
Грунт | Мікробіологічний | 24-48 год | ||
14 п. 2 | Ентерококи | Зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал | Мікробіологічний | 24-48 год |
14 п. 2 | Стрептококи | Зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал | Мікробіологічний | 24-48 год |
4 п.2 | Пліснява та дріжді, дріжджоподібні гриби роду Candida | Напої безалкогольні, розчинні та нерозчинні на основі рослинної сировини, концентрати напоїв, соки, сиропи, пиво, квас, порошкоподібні шипучі напої, напої на настоях та есенціях | Мікробіологічний | 96 год |
Харчові продукти та продовольча сировина | Мікробіологічний | 96 год | ||
Біологічно-активні добавки, фіточаї | Мікробіологічний | 96 год | ||
9 п.3 | Пліснява та дріжді, дріжджоподібні гриби роду Candida | Змиви з об'єктів середовища життєдіяльності людини | Мікробіологічний | 96 год |
п. 10 | Пліснява та дріжді, дріжджоподібні гриби роду Candida | Повітря закритих приміщень | Мікробіологічний | 72 год |
14 п.8 | Дріжджоподібні гриби роду Candida | Зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал | Мікробіологічний | 120 год |
8 п.2 | Пліснява та дріжді, дріжджоподібні гриби роду Candida | Парфюмерно-косметичні вироби | Мікробіологічний | 96 год |
Аптечні форми, лікарські засоби | Мікробіологічний | 96 год | ||
4 п.1-7 | Бактерії роду Proteus | Харчові продукти та продовольча сировина | Мікробіологічний | 96 год |
8 п. 2 | Бактерії роду Proteus | Аптечні форми, лікарські засоби | Мікробіологічний | 48-72 год |
14 п.6 | Бактерії роду Proteus | Зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал | Мікробіологічний | 72-120 год |
8 п.2 | Мікроорганізми роду Staphylococcus, в тому числі aureus | Парфюмерно-косметичні вироби | Мікробіологічний | 72 год |
Аптечні форми, лікарські засоби | Мікробіологічний | 72 год | ||
9 п.4 | Мікроорганізми роду Staphylococcus, в тому числі aureus | Змиви з об'єктів середовища життєдіяльності людини | Мікробіологічний | 72 год |
п.10 | Мікроорганізми роду Staphylococcus, в тому числі aureus | Повітря закритих приміщень | Мікробіологічний | 48 год |
16 п.2 | Мікроорганізми роду Staphylococcus, в тому числі aureus | Слиз із зіву | Мікробіологічний | 24-48 год |
Слиз із носу | Мікробіологічний | 24-48 год | ||
14 п. 1 | Мікроорганізми роду Staphylococcus, в тому числі aureus | Зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал | Мікробіологічний | 24-48 год |
4 п.1-6 | Псевдомонади в тому числі Pseudomonas aeruginosa | Води мінеральні питні, лікувальні та лікувально-столові | Мікробіологічний | 48-72 год |
8 п.2 | Псевдомонади в тому числі Pseudomonas aeruginosa | Парфюмерно-косметичні вироби | Мікробіологічний | 48-72 год |
Аптечні форми, лікарські засоби | Мікробіологічний | 48-72 год | ||
4 п.1-6 | Псевдомонади в тому числі Pseudomonas aeruginosa | Біологічно-активні добавки | Мікробіологічний | 48-72 год |
14 п.7 | Псевдомонади в тому числі Pseudomonas aeruginosa | Зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал | Мікробіологічний | 24-72 год |
2 п.2 | Молочно-кислі бактерії | Напої безалкогольні | Мікробіологічний | 72 год |
Кисломолочні продукти | Мікробіологічний | 72 год | ||
2 п.5 | Бактерії ацидофільної палички | Кисломолочні продукти | Мікробіологічний | 72 год |
3 | Склад мікрофлори | Кисломолочні продукти | Мікробіологічний | 1 год |
4 п.1 | Парагемолітичні вібріони | Риба, рибопродукти | Мікробіологічний | 24-72 год |
Риба, рибопродукти при харчових токсикоінфекціях | Мікробіологічний | 24-72 год | ||
2 п.1 | Желатинорозріджуючі бактерії | Харчові продукти та продовольча сировина | Мікробіологічний | 48 год |
4 п.1-9 | Спороутворюючі мезофільні аеробні бактеріі (Bacillus cereus та інші мікроорганізми роду Bacillus) | Харчові продукти та продовольча сировина | Мікробіологічний | 48-96 год |
Біологічно-активні добавки, фіточаї | Мікробіологічний | 48-96 год | ||
4 п.1-8 | Спороутворюючі мезофільні анаеробні бактерії (Clostridium perfringens) | Вода | Мікробіологічний | 48-72 год |
Харчові продукти та продовольча сировина | Мікробіологічний | 48-72 год | ||
Грунт | Мікробіологічний | 48-72 год | ||
4 п. 1-8 | Сульфітредукуючі клостридії | Харчові продукти та продовольча сировина | Мікробіологічний | 24-72 год |
Вода питна (на виході зі станції підготування питної води) | Мікробіологічний | 24-72 год | ||
4 п. 1 п.15 | Clostridium botulinum | Харчові продукти та продовольча сировина | Мікробіологічний | До 14 діб |
Зразки клінічного матеріалу | Мікробіологічний | До 5 діб | ||
п. 5 | Промислова стерильність | Консерви | Мікробіологічний | Від 9 до 12 діб |
п. 6 | Виявлення причин псування консервів | Консерви | Мікробіологічний | 72-96 год |
п. 7 | Збудники картопляної хвороби хліба | Борошно (титр) Хліб | Мікробіологічний | 24-72 год |
п.1 | Стерильність | Вироби медичного призначення | Мікробіологічний | 14 діб |
п.256 | Біологічні тест-об'єкти | Парові та повітряні стерилізатори | Мікробіологічний | 48 год |
п.10 | Гемолітична кокова мікрофлора | Повітря перукарень | Мікробіологічний | 24 год |
2 п.3 | Антибіотики (залишкова кількість) | Харчові продукти та продовольча сировина | Мікробіологічний | 24-72 год |
п.6 | Інгібуючі речовини | Молоко | Мікробіологічний | 24 год |
4 п.1-2 | Патогенні ентеробактерії в тому числі бактерії роду Salmonella | Вода | Мікробіологічний | 72-120 год |
Води мінеральні питні, лікувальні та лікувально-столові | Мікробіологічний | 72-120 год | ||
Харчові продукти та продовольча сировина | Мікробіологічний | 72-120 год | ||
Біологічно-активні добавки, фіточаї | Мікробіологічний | 72-120 год | ||
Папір і картон на основі макулатури, призначені для пакування сухих харчових продуктів | Мікробіологічний | 72-120 год | ||
9 п.5 | Патогенні ентеробактерії в тому числі бактерії роду Salmonella | Змиви з об'єктів середовища життєдіяльності людини | Мікробіологічний | 72-120 год |
4 п. 1-2 | Патогенні ентеробактерії в тому числі бактерії роду Salmonella | Грунт | Мікробіологічний | 72-120 год |
14 п.6 | Патогенні ентеробактерії в тому числі бактерії роду Salmonella | Зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал | Мікробіологічний | 72-120 год |
4 п. 1-13 | Мікроорганізми роду Listeria, в тому числі Listeria monocytogenes | Харчові продукти та продовольча сировина | Мікробіологічний | Від 4 до 10 діб |
14 п.4 | Мікроби роду Corynebacterium | Слиз із зіву і носу, зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал | Мікробіологічний | 48-96 год |
14 п.5 | Мікроби роду Bordetella | Слиз із верхніх дихальних шляхів | Мікробіологічний | 48-72 год |
124 п.3 | Мікроби роду Neisseria, Streptococcus, Haemophilus, та інші збудники бактеріальних менінгітів | Кров, спиномозкова рідина, носоглотковий слиз, ексудат з петехій, секційний матеріал | Мікробіологічний | 48-168 год |
14 п.7 | Неферментуючі грамнегативні бактерії, в тому числі Псевдомонади | Зразки клінічного матеріалу | Мікробіологічний | 24-72 год |
п.17 | Специфічні антитіла до збудників інфекційних хвороб | Сироватка крові | Мікробіологічний | 24-48 год |
п.18 | Чутливість до антибіотиків (12 дисків) | Культури мікроорганізмів | Мікробіологічний | 24 год |
25 п.1 25 п.2 |
Швидкість росту,чутливість, специфічність, інгібіція, диференційні властивості, діаметри зон затримки росту | Поживні середовища,сироватки, тест-системи,плазма кроляча, диски з антибіотиками | Мікробіологічний | 24-48 год |
8 п.2 | Мікробна контамінація дезінфектантів, антисептиків, рідкого мила | Дезінфекційні засоби, антисептики, рідке мило | Мікробіологічний | 72-96 год |
п.255 | Визначення чутливості мікрорганізмів до дезінфекційних засобів або антисептиків | Виділені культури | Мікробіологічний | 48-72 год |
п.13 | Бактеріологічні дослідження на дисбактеріоз | Випорожненння | Мікробіологічний | 120 год |
п.16-1 | Профілактичне дослідження на носійство збудників кишкових інфекцій | Випорожненння | Мікробіологічний | 72-120 год |
п.16-2 | Профілактичне дослідження на носійство золотистого стафілокока | Слиз з ротоглотки та носу | Мікробіологічний | 48-72 год |