Рівненський центр контролю та профілактики хвороб

Бактеріологічна лабораторія

Завідувач лабораторії: Шевчук Тетяна Володимирівна
Тел.: (0362) 63-51-48
Ел. пошта: rivnebaklab@ukr.net

Бактеріологічна лабораторія є потужним структурним підрозділом відділу досліджень біологічних факторів державної установи «Рівненський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України». Діяльність у сфері медичної практики ліцензована МОЗ України, атестована головною організацією метрологічної служби ДЗ «УЦКМЗ МОЗ України» на проведення вимірювання у сфері поширення державного метрологічного нагляду.    Підтвердила свою компетентність у проведенні випробовувань відповідно до вимог ДСТУ 1S0/IEC 17025:2006.

Дослідження біологічного матеріалу на етапах діагностичного пошуку та об'єктів середовища життєдіяльності людини з метою підтвердження їх якості та безпечності проводиться висококваліфікованими кадрами, які використовують як класичні методи бактеріології, так і сучасні стандартизовані технології, що дозволяє скоротити терміни проведення досліджень та забезпечити максимальну достовірність результатів.

Головна стратегія діяльності лабораторії — дотримання сталої професійної практики, підтримання високої якості досліджень. Лабораторія систематично здійснює заходи з внутрішньолабораторного контролю якості бактеріологічних досліджень, підтверджує їх точність шляхом участі у програмах міжлабораторних порівняльних випробувань, у тому числі у раундах “ПРОФ-ТЕСТ”, що проводяться АТЗТ “Незалежний аналітичний центр”.

Кадрова політика спрямовує персонал на командну роботу та безперервне вдосконалення організації роботи та навчання, враховує інтелектуальний потенціал та компетентність кожного фахівця.

Наши прагнення - постійне удосконалення та розвиток задля надання паціентам та споживачам якісних лабораторних послуг, на рівні сучасних світових технологій.

Завжди готові надати інформацію лікарям, медичному персоналу про вимоги щодо організації преаналітичного етапу та допомогу при інтерпритації результатів досліджень.

Тарифи та інші дані щодо проведення досліджень на договірних засадах.

Код прейску ранту Назва величин, що вимірюються Назва та опис об”єктів вимірювання Метод вимірювань, досліджень Тривалість дослідження (год.)
2 п.1 Загальне мікробне число, кількість мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів, кількість мезофільних аеробних мікроорганізмів, (число бактерій в 1 см3/г) Вода питна водопровідна, з пунктів розливу та бюветів, з колодязів та каптажів джерел, фасована Мікробіологічний 24-48 год
Вода плавальних басейнів Мікробіологічний 24 год
Вода відкритих водоймищ Мікробіологічний 24-48 год
Вода джерел централізованого водопостачання Мікробіологічний 24-48 год
Води мінеральні питні, лікувальні та лікувально-столові Мікробіологічний 24 год
Напої безалкогольні, розчинні та нерозчинні на основі рослинної сировини, концентрати напоїв, соки, сиропи, пиво, квас, порошкоподібні шипучі напої, напої на настоях та есенціях Мікробіологічний 72 год
Харчові продукти та продовольча сировина Мікробіологічний 72 год
Папір і картон на основі макулатури, призначені для пакування сухих харчових продуктів Мікробіологічний 72 год
Біологічно-активні добавки, фіточаї Мікробіологічний 72 год
8.п.2 Кількість мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів (число бактерій в 1 см/г) Парфюмерно-косметичні вироби Мікробіологічний 72 год
Аптечні форми, лікарські засоби Мікробіологічний 72 год
9 п.1 Загальне мікробне число (число бактерій в 1 см3/г) Змиви з об'єктів середовища життєдіяльності людини Мікробіологічний 24 год
п.10 Загальне мікробне число (число бактерій в 1 см3/г) Повітря закритих приміщень Мікробіологічний 24 год
2 п.2 Бактерії групи кишкової палички (коліформи), індекс БГКП Вода питна водопровідна, з пунктів розливу та бюветів, з колодязів та каптажів джерел, фасована Мікробіологічний 24-48 год
Вода плавальних басейнів Мікробіологічний 24-48 год
Вода джерел централізованого водопостачання Мікробіологічний 24-48 год
Води мінеральні питні, лікувальні та лікувально-столові Мікробіологічний 24-48 год
Напої безалкогольні, розчинні та нерозчинні на основі рослинної сировини, концентрати напоїв, соки, сиропи, пиво, квас, порошкоподібні шипучі напої, напої на настоях та есенціях Мікробіологічний 48-72 год
Харчові продукти та продовольча сировина Мікробіологічний 48-72 год
Папір і картон на основі макулатури, призначені для пакування сухих харчових продуктів Мікробіологічний 72 год
Біологічно-активні добавки, фіточаї Мікробіологічний 72 год
8 п.2 Бактерії групи кишкової палички (коліформи), індекс БГКП Аптечні форми, лікарські засоби Мікробіологічний 48-72 год
9 п.2 Бактерії групи кишкової палички Змиви з об'єктів середовища життєдіяльності людини Мікробіологічний 24-48 год
4 п.1-1 Термотолерантні кишкові бактерії (Escherichia coli) Вода питна водопровідна, з пунктів розливу та бюветів, з колодязів та каптажів джерел, фасована Мікробіологічний 24-72 год
Вода відкритих водоймищ Мікробіологічний 24-72 год
Харчові продукти та продовольча сировина Мікробіологічний 48-72 год
Біологічно-активні добавки Мікробіологічний 48-72 год
8 п.2 Термотолерантні кишкові бактерії (Escherichia coli) Парфюмерно-косметичні вироби Мікробіологічний 48-72 год
Аптечні форми, лікарські засоби Мікробіологічний 48-72 год
2 п.2 Лактозопозитивна кишкова паличка (ЛКП), індекс ЛКП Вода відкритих водоймищ, стічна (зливова) Мікробіологічний 48-72 год
Грунт Мікробіологічний 48-72 год
9 п. 2 Лактозопозитивна кишкова паличка (ЛКП) Змиви з об'єктів середовища життєдіяльності людини Мікробіологічний 24-72 год
4 п. 1-1 Бактерії родини Enterobacteriaceae Харчові продукти та продовольча сировина Мікробіологічний 48-72 год
8 п.2 Бактерії родини Enterobacteriaceae Парфюмерно-косметичні вироби Мікробіологічний 48-72 год
9 п.5 Бактерії родини Enterobacteriaceae Змиви з об”єктів середовища життєдіяльності людини Мікробіологічний 48-96 год
4 п.1-1 Коліфаги Вода питна водопровідна, з пунктів розливу та бюветів, з колодязів та каптажів джерел, фасована Мікробіологічний 24-48 год
Вода відкритих водоймищ Мікробіологічний 24 год
Вода стічна (зливова) Мікробіологічний 24 год
Змиви з об'єктів середовища життєдіяльності людини Мікробіологічний 24 год
4 п 1-4 Ентерококи Вода питна водопровідна, з пунктів розливу та бюветів, з колодязів та каптажів джерел, фасована Мікробіологічний 24-48 год
Вода плавальних басейнів Мікробіологічний 24-78 год
Вода відкритих водоймищ Мікробіологічний 24-48 год
Харчові продукти при харчових отруєннях Мікробіологічний 24-48 год
Грунт Мікробіологічний 24-48 год
14 п. 2 Ентерококи Зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал Мікробіологічний 24-48 год
14 п. 2 Стрептококи Зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал Мікробіологічний 24-48 год
4 п.2 Пліснява та дріжді, дріжджоподібні гриби роду Candida Напої безалкогольні, розчинні та нерозчинні на основі рослинної сировини, концентрати напоїв, соки, сиропи, пиво, квас, порошкоподібні шипучі напої, напої на настоях та есенціях Мікробіологічний 96 год
Харчові продукти та продовольча сировина Мікробіологічний 96 год
Біологічно-активні добавки, фіточаї Мікробіологічний 96 год
9 п.3 Пліснява та дріжді, дріжджоподібні гриби роду Candida Змиви з об'єктів середовища життєдіяльності людини Мікробіологічний 96 год
п. 10 Пліснява та дріжді, дріжджоподібні гриби роду Candida Повітря закритих приміщень Мікробіологічний 72 год
14 п.8 Дріжджоподібні гриби роду Candida Зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал Мікробіологічний 120 год
8 п.2 Пліснява та дріжді, дріжджоподібні гриби роду Candida Парфюмерно-косметичні вироби Мікробіологічний 96 год
Аптечні форми, лікарські засоби Мікробіологічний 96 год
4 п.1-7 Бактерії роду Proteus Харчові продукти та продовольча сировина Мікробіологічний 96 год
8 п. 2 Бактерії роду Proteus Аптечні форми, лікарські засоби Мікробіологічний 48-72 год
14 п.6 Бактерії роду Proteus Зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал Мікробіологічний 72-120 год
8 п.2 Мікроорганізми роду Staphylococcus, в тому числі aureus Парфюмерно-косметичні вироби Мікробіологічний 72 год
Аптечні форми, лікарські засоби Мікробіологічний 72 год
9 п.4 Мікроорганізми роду Staphylococcus, в тому числі aureus Змиви з об'єктів середовища життєдіяльності людини Мікробіологічний 72 год
п.10 Мікроорганізми роду Staphylococcus, в тому числі aureus Повітря закритих приміщень Мікробіологічний 48 год
16 п.2 Мікроорганізми роду Staphylococcus, в тому числі aureus Слиз із зіву Мікробіологічний 24-48 год
Слиз із носу Мікробіологічний 24-48 год
14 п. 1 Мікроорганізми роду Staphylococcus, в тому числі aureus Зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал Мікробіологічний 24-48 год
4 п.1-6 Псевдомонади в тому числі Pseudomonas aeruginosa Води мінеральні питні, лікувальні та лікувально-столові Мікробіологічний 48-72 год
8 п.2 Псевдомонади в тому числі Pseudomonas aeruginosa Парфюмерно-косметичні вироби Мікробіологічний 48-72 год
Аптечні форми, лікарські засоби Мікробіологічний 48-72 год
4 п.1-6 Псевдомонади в тому числі Pseudomonas aeruginosa Біологічно-активні добавки Мікробіологічний 48-72 год
14 п.7 Псевдомонади в тому числі Pseudomonas aeruginosa Зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал Мікробіологічний 24-72 год
2 п.2 Молочно-кислі бактерії Напої безалкогольні Мікробіологічний 72 год
Кисломолочні продукти Мікробіологічний 72 год
2 п.5 Бактерії ацидофільної палички Кисломолочні продукти Мікробіологічний 72 год
3 Склад мікрофлори Кисломолочні продукти Мікробіологічний 1 год
4 п.1 Парагемолітичні вібріони Риба, рибопродукти Мікробіологічний 24-72 год
Риба, рибопродукти при харчових токсикоінфекціях Мікробіологічний 24-72 год
2 п.1 Желатинорозріджуючі бактерії Харчові продукти та продовольча сировина Мікробіологічний 48 год
4 п.1-9 Спороутворюючі мезофільні аеробні бактеріі (Bacillus cereus та інші мікроорганізми роду Bacillus) Харчові продукти та продовольча сировина Мікробіологічний 48-96 год
Біологічно-активні добавки, фіточаї Мікробіологічний 48-96 год
4 п.1-8 Спороутворюючі мезофільні анаеробні бактерії (Clostridium perfringens) Вода Мікробіологічний 48-72 год
Харчові продукти та продовольча сировина Мікробіологічний 48-72 год
Грунт Мікробіологічний 48-72 год
4 п. 1-8 Сульфітредукуючі клостридії Харчові продукти та продовольча сировина Мікробіологічний 24-72 год
Вода питна (на виході зі станції підготування питної води) Мікробіологічний 24-72 год
4 п. 1 п.15 Clostridium botulinum Харчові продукти та продовольча сировина Мікробіологічний До 14 діб
Зразки клінічного матеріалу Мікробіологічний До 5 діб
п. 5 Промислова стерильність Консерви Мікробіологічний Від 9 до 12 діб
п. 6 Виявлення причин псування консервів Консерви Мікробіологічний 72-96 год
п. 7 Збудники картопляної хвороби хліба Борошно (титр) Хліб Мікробіологічний 24-72 год
п.1 Стерильність Вироби медичного призначення Мікробіологічний 14 діб
п.256 Біологічні тест-об'єкти Парові та повітряні стерилізатори Мікробіологічний 48 год
п.10 Гемолітична кокова мікрофлора Повітря перукарень Мікробіологічний 24 год
2 п.3 Антибіотики (залишкова кількість) Харчові продукти та продовольча сировина Мікробіологічний 24-72 год
п.6 Інгібуючі речовини Молоко Мікробіологічний 24 год
4 п.1-2 Патогенні ентеробактерії в тому числі бактерії роду Salmonella Вода Мікробіологічний 72-120 год
Води мінеральні питні, лікувальні та лікувально-столові Мікробіологічний 72-120 год
Харчові продукти та продовольча сировина Мікробіологічний 72-120 год
Біологічно-активні добавки, фіточаї Мікробіологічний 72-120 год
Папір і картон на основі макулатури, призначені для пакування сухих харчових продуктів Мікробіологічний 72-120 год
9 п.5 Патогенні ентеробактерії в тому числі бактерії роду Salmonella Змиви з об'єктів середовища життєдіяльності людини Мікробіологічний 72-120 год
4 п. 1-2 Патогенні ентеробактерії в тому числі бактерії роду Salmonella Грунт Мікробіологічний 72-120 год
14 п.6 Патогенні ентеробактерії в тому числі бактерії роду Salmonella Зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал Мікробіологічний 72-120 год
4 п. 1-13 Мікроорганізми роду Listeria, в тому числі Listeria monocytogenes Харчові продукти та продовольча сировина Мікробіологічний Від 4 до 10 діб
14 п.4 Мікроби роду Corynebacterium Слиз із зіву і носу, зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал Мікробіологічний 48-96 год
14 п.5 Мікроби роду Bordetella Слиз із верхніх дихальних шляхів Мікробіологічний 48-72 год
124 п.3 Мікроби роду Neisseria, Streptococcus, Haemophilus, та інші збудники бактеріальних менінгітів Кров, спиномозкова рідина, носоглотковий слиз, ексудат з петехій, секційний матеріал Мікробіологічний 48-168 год
14 п.7 Неферментуючі грамнегативні бактерії, в тому числі Псевдомонади Зразки клінічного матеріалу Мікробіологічний 24-72 год
п.17 Специфічні антитіла до збудників інфекційних хвороб Сироватка крові Мікробіологічний 24-48 год
п.18 Чутливість до антибіотиків (12 дисків) Культури мікроорганізмів Мікробіологічний 24 год
25 п.1
25 п.2
Швидкість росту,чутливість, специфічність, інгібіція, диференційні властивості, діаметри зон затримки росту Поживні середовища,сироватки, тест-системи,плазма кроляча, диски з антибіотиками Мікробіологічний 24-48 год
8 п.2 Мікробна контамінація дезінфектантів, антисептиків, рідкого мила Дезінфекційні засоби, антисептики, рідке мило Мікробіологічний 72-96 год
п.255 Визначення чутливості мікрорганізмів до дезінфекційних засобів або антисептиків Виділені культури Мікробіологічний 48-72 год
п.13 Бактеріологічні дослідження на дисбактеріоз Випорожненння Мікробіологічний 120 год
п.16-1 Профілактичне дослідження на носійство збудників кишкових інфекцій Випорожненння Мікробіологічний 72-120 год
п.16-2 Профілактичне дослідження на носійство золотистого стафілокока Слиз з ротоглотки та носу Мікробіологічний 48-72 год

Бактеріологічні дослідження

Код прейску ранту Назва величин, що вимірюються Назва та опис об”єктів вимірювання Метод вимірювань, досліджень Тривалість дослідження (год.)
2 п.1 Загальне мікробне число, кількість мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів,кількість мезофільних аеробних мікроорганізмів, (число бактерій в 1 см3/г) Вода питна водопровідна, з пунктів розливу та бюветів, з колодязів та каптажів джерел, фасована Мікробіологічний 24-48 год
Вода плавальних басейнів Мікробіологічний 24 год
Вода відкритих водоймищ Мікробіологічний 24-48 год
Вода джерел централізованого водопостачання Мікробіологічний 24-48 год
Води мінеральні питні, лікувальні та лікувально-столові Мікробіологічний 24 год
Напої безалкогольні, розчинні та нерозчинні на основі рослинної сировини, концентрати напоїв, соки, сиропи, пиво, квас, порошкоподібні шипучі напої, напої на настоях та есенціях Мікробіологічний 72 год
Харчові продукти та продовольча сировина Мікробіологічний 72 год
Папір і картон на основі макулатури, призначені для пакування сухих харчових продуктів Мікробіологічний 72 год
Біологічно-активні добавки, фіточаї Мікробіологічний 72 год
8.п.2 Кількість мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів (число бактерій в 1 см3/г) Парфюмерно-косметичні вироби Мікробіологічний 72 год
Аптечні форми, лікарські засоби Мікробіологічний 72 год
9 п.1 Загальне мікробне число (число бактерій в 1 см3/г) Змиви з об'єктів середовища життєдіяльності людини Мікробіологічний 24 год
п.10 Загальне мікробне число (число бактерій в 1 см3/г) Повітря закритих приміщень Мікробіологічний 24 год
2 п.2 Бактерії групи кишкової палички (коліформи), індекс БГКП Вода питна водопровідна, з пунктів розливу та бюветів, з колодязів та каптажів джерел, фасована Мікробіологічний 24-48 год
Вода плавальних басейнів Мікробіологічний 24-48 год
Вода джерел централізованого водопостачання Мікробіологічний 24-48 год
Води мінеральні питні, лікувальні та лікувально-столові Мікробіологічний 24-48 год
Напої безалкогольні, розчинні та нерозчинні на основі рослинної сировини, концентрати напоїв, соки, сиропи, пиво, квас, порошкоподібні шипучі напої, напої на настоях та есенціях Мікробіологічний 48-72 год
Харчові продукти та продовольча сировина Мікробіологічний 48-72 год
Папір і картон на основі макулатури, призначені для пакування сухих харчових продуктів Мікробіологічний 72 год
Біологічно-активні добавки, фіточаї Мікробіологічний 72 год
8 п.2 Бактерії групи кишкової палички (коліформи), індекс БГКП Аптечні форми, лікарські засоби Мікробіологічний 48-72 год
9 п.2 Бактерії групи кишкової палички Змиви з об'єктів середовища життєдіяльності людини Мікробіологічний 24-48 год
4 п.1-1 Термотолерантні кишкові бактерії (Escherichia coli) Вода питна водопровідна, з пунктів розливу та бюветів, з колодязів та каптажів джерел, фасована Мікробіологічний 24-72 год
Вода відкритих водоймищ Мікробіологічний 24-72 год
Харчові продукти та продовольча сировина Мікробіологічний 48-72 год
Біологічно-активні добавки Мікробіологічний 48-72 год
8 п.2 Термотолерантні кишкові бактерії (Escherichia coli) Парфюмерно-косметичні вироби Мікробіологічний 48-72 год
Аптечні форми, лікарські засоби Мікробіологічний 48-72 год
2 п.2 Лактозопозитивна кишкова паличка (ЛКП), індекс ЛКП Вода відкритих водоймищ, стічна (зливова) Мікробіологічний 48-72 год
Грунт Мікробіологічний 48-72 год
9 п. 2 Лактозопозитивна кишкова паличка (ЛКП) Змиви з об'єктів середовища життєдіяльності людини Мікробіологічний 24-72 год
4 п. 1-1 Бактерії родини Enterobacteriaceae Харчові продукти та продовольча сировина Мікробіологічний 48-72 год
8 п.2 Бактерії родини Enterobacteriaceae Парфюмерно-косметичні вироби Мікробіологічний 48-72 год
9 п.5 Бактерії родини Enterobacteriaceae Змиви з об”єктів середовища життєдіяльності людини Мікробіологічний 48-96 год
4 п.1-1 Коліфаги Вода питна водопровідна, з пунктів розливу та бюветів, з колодязів та каптажів джерел, фасована Мікробіологічний 24-48 год
Вода відкритих водоймищ Мікробіологічний 24 год
Вода стічна (зливова) Мікробіологічний 24 год
Змиви з об'єктів середовища життєдіяльності людини Мікробіологічний 24 год
4 п 1-4 Ентерококи Вода питна водопровідна, з пунктів розливу та бюветів, з колодязів та каптажів джерел, фасована Мікробіологічний 24-48 год
Вода плавальних басейнів Мікробіологічний 24-78 год
Вода відкритих водоймищ Мікробіологічний 24-48 год
Харчові продукти при харчових отруєннях Мікробіологічний 24-48 год
Грунт Мікробіологічний 24-48 год
14 п. 2 Ентерококи Зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал Мікробіологічний 24-48 год
14 п. 2 Стрептококи Зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал Мікробіологічний 24-48 год
4 п.2 Пліснява та дріжді, дріжджоподібні гриби роду Candida Напої безалкогольні, розчинні та нерозчинні на основі рослинної сировини, концентрати напоїв, соки, сиропи, пиво, квас, порошкоподібні шипучі напої, напої на настоях та есенціях Мікробіологічний 96 год
Харчові продукти та продовольча сировина Мікробіологічний 96 год
Біологічно-активні добавки, фіточаї Мікробіологічний 96 год
9 п.3 Пліснява та дріжді, дріжджоподібні гриби роду Candida Змиви з об'єктів середовища життєдіяльності людини Мікробіологічний 96 год
п. 10 Пліснява та дріжді, дріжджоподібні гриби роду Candida Повітря закритих приміщень Мікробіологічний 72 год
14 п.8 Дріжджоподібні гриби роду Candida Зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал Мікробіологічний 120 год
8 п.2 Пліснява та дріжді, дріжджоподібні гриби роду Candida Парфюмерно-косметичні вироби Мікробіологічний 96 год
Аптечні форми, лікарські засоби Мікробіологічний 96 год
4 п.1-7 Бактерії роду Proteus Харчові продукти та продовольча сировина Мікробіологічний 96 год
8 п. 2 Бактерії роду Proteus Аптечні форми, лікарські засоби Мікробіологічний 48-72 год
14 п.6 Бактерії роду Proteus Зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал Мікробіологічний 72-120 год
8 п.2 Мікроорганізми роду Staphylococcus, в тому числі aureus Парфюмерно-косметичні вироби Мікробіологічний 72 год
Аптечні форми, лікарські засоби Мікробіологічний 72 год
9 п.4 Мікроорганізми роду Staphylococcus, в тому числі aureus Змиви з об'єктів середовища життєдіяльності людини Мікробіологічний 72 год
п.10 Мікроорганізми роду Staphylococcus, в тому числі aureus Повітря закритих приміщень Мікробіологічний 48 год
16 п.2 Мікроорганізми роду Staphylococcus, в тому числі aureus Слиз із зіву Мікробіологічний 24-48 год
Слиз із носу Мікробіологічний 24-48 год
14 п. 1 Мікроорганізми роду Staphylococcus, в тому числі aureus Зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал Мікробіологічний 24-48 год
4 п.1-6 Псевдомонади в тому числі Pseudomonas aeruginosa Води мінеральні питні, лікувальні та лікувально-столові Мікробіологічний 48-72 год
8 п.2 Псевдомонади в тому числі Pseudomonas aeruginosa Парфюмерно-косметичні вироби Мікробіологічний 48-72 год
Аптечні форми, лікарські засоби Мікробіологічний 48-72 год
4 п.1-6 Псевдомонади в тому числі Pseudomonas aeruginosa Біологічно-активні добавки Мікробіологічний 48-72 год
14 п.7 Псевдомонади в тому числі Pseudomonas aeruginosa Зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал Мікробіологічний 24-72 год
2 п.2 Молочно-кислі бактерії Напої безалкогольні Мікробіологічний 72 год
Кисломолочні продукти Мікробіологічний 72 год
2 п.5 Бактерії ацидофільної палички Кисломолочні продукти Мікробіологічний 72 год
3 Склад мікрофлори Кисломолочні продукти Мікробіологічний 1 год
4 п.1 Парагемолітичні вібріони Риба, рибопродукти Мікробіологічний 24-72 год
Риба, рибопродукти при харчових токсикоінфекціях Мікробіологічний 24-72 год
2 п.1 Желатинорозріджуючі бактерії Харчові продукти та продовольча сировина Мікробіологічний 48 год
4 п.1-9 Спороутворюючі мезофільні аеробні бактеріі (Bacillus cereus та інші мікроорганізми роду Bacillus) Харчові продукти та продовольча сировина Мікробіологічний 48-96 год
Біологічно-активні добавки, фіточаї Мікробіологічний 48-96 год
4 п.1-8 Спороутворюючі мезофільні анаеробні бактерії (Clostridium perfringens) Вода Мікробіологічний 48-72 год
Харчові продукти та продовольча сировина Мікробіологічний 48-72 год
Грунт Мікробіологічний 48-72 год
4 п. 1-8 Сульфітредукуючі клостридії Харчові продукти та продовольча сировина Мікробіологічний 24-72 год
Вода питна (на виході зі станції підготування питної води) Мікробіологічний 24-72 год
4 п. 1 п.15 Clostridium botulinum Харчові продукти та продовольча сировина Мікробіологічний До 14 діб
Зразки клінічного матеріалу Мікробіологічний До 5 діб
п. 5 Промислова стерильність Консерви Мікробіологічний Від 9 до 12 діб
п. 6 Виявлення причин псування консервів Консерви Мікробіологічний 72-96 год
п. 7 Збудники картопляної хвороби хліба Борошно (титр) Хліб Мікробіологічний 24-72 год
п.1 Стерильність Вироби медичного призначення Мікробіологічний 14 діб
п.256 Біологічні тест-об'єкти Парові та повітряні стерилізатори Мікробіологічний 48 год
п.10 Гемолітична кокова мікрофлора Повітря перукарень Мікробіологічний 24 год
2 п.3 Антибіотики (залишкова кількість) Харчові продукти та продовольча сировина Мікробіологічний 24-72 год
п.6 Інгібуючі речовини Молоко Мікробіологічний 24 год
4 п.1-2 Патогенні ентеробактерії в тому числі бактерії роду Salmonella Вода Мікробіологічний 72-120 год
Води мінеральні питні, лікувальні та лікувально-столові Мікробіологічний 72-120 год
Харчові продукти та продовольча сировина Мікробіологічний 72-120 год
Біологічно-активні добавки, фіточаї Мікробіологічний 72-120 год
Папір і картон на основі макулатури, призначені для пакування сухих харчових продуктів Мікробіологічний 72-120 год
9 п.5 Патогенні ентеробактерії в тому числі бактерії роду Salmonella Змиви з об'єктів середовища життєдіяльності людини Мікробіологічний 72-120 год
4 п. 1-2 Патогенні ентеробактерії в тому числі бактерії роду Salmonella Грунт Мікробіологічний 72-120 год
14 п.6 Патогенні ентеробактерії в тому числі бактерії роду Salmonella Зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал Мікробіологічний 72-120 год
4 п. 1-13 Мікроорганізми роду Listeria, в тому числі Listeria monocytogenes Харчові продукти та продовольча сировина Мікробіологічний Від 4 до 10 діб
14 п.4 Мікроби роду Corynebacterium Слиз із зіву і носу, зразки клінічного матеріалу, секційний матеріал Мікробіологічний 48-96 год
14 п.5 Мікроби роду Bordetella Слиз із верхніх дихальних шляхів Мікробіологічний 48-72 год
124 п.3 Мікроби роду Neisseria, Streptococcus, Haemophilus, та інші збудники бактеріальних менінгітів Кров, спиномозкова рідина, носоглотковий слиз, ексудат з петехій, секційний матеріал Мікробіологічний 48-168 год
14 п.7 Неферментуючі грамнегативні бактерії, в тому числі Псевдомонади Зразки клінічного матеріалу Мікробіологічний 24-72 год
п.17 Специфічні антитіла до збудників інфекційних хвороб Сироватка крові Мікробіологічний 24-48 год
п.18 Чутливість до антибіотиків (12 дисків) Культури мікроорганізмів Мікробіологічний 24 год
25 п.1
25 п.2
Швидкість росту,чутливість, специфічність, інгібіція, диференційні властивості, діаметри зон затримки росту Поживні середовища,сироватки, тест-системи,плазма кроляча, диски з антибіотиками Мікробіологічний 24-48 год
8 п.2 Мікробна контамінація дезінфектантів, антисептиків, рідкого мила Дезінфекційні засоби, антисептики, рідке мило Мікробіологічний 72-96 год
п.255 Визначення чутливості мікрорганізмів до дезінфекційних засобів або антисептиків Виділені культури Мікробіологічний 48-72 год
п.13 Бактеріологічні дослідження на дисбактеріоз Випорожненння Мікробіологічний 120 год
п.16-1 Профілактичне дослідження на носійство збудників кишкових інфекцій Випорожненння Мікробіологічний 72-120 год
п.16-2 Профілактичне дослідження на носійство золотистого стафілокока Слиз з ротоглотки та носу Мікробіологічний 48-72 год